هدف از ارزیابی ملی کیفیت، رسیدن به یک موفقیت پایدار است

0

سیزدهمین کنفرانس ملی کیفیت و بهره وری توسط انجمن مهندسی بهره وری صنعت برق ایران در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ در دانشگاه خاتم برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی انجمن مدیریت کیفیت ایران ،در این کنفرانس با همکاری انجمن مدیریت کیفیت ایران و سازمان ملی استاندارد ایران نشست جایزه ملی کیفیت با موضوعات:

  • Iso9004
  • مسئولیت اجتماعی CSR
  • جایزه ملی کیفیت ایران با رویکرد جایزه تعالی مدیریت مدرسه

با حضور آقای دکتر درویش مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالا ، مهندس شکرخدایی نایب رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران و مهندس اسماعیل امینیان کارشناس دفتر اداره کل ارزیابی کیفیت کالا برگزار گردید.

مدیر کل ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد:کیفیت کالای ایرانی با رقابتی شدن تولید محقّق می شود
‌دکتر درویش در پنل تخصصی همایش ملی کیفیت و بهره وری با اشاره به تصویب قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد گفت: «این قانون بر اساس رویکرد نوین استاندارد سازی بوده و تفاوتی میان استاندارد و کیفیت قائل شده است؛ بنابراین اگر استاندارد را بعنوان خطوط قرمز مصرف کالا فرض می کردیم، با رویکرد نوین میان کیفیت و استاندارد آن تفکیک قائل شده ایم.»
درویش ادامه داد: «اندازه گیری و اعلام رسمی نرخ کیفیت یکی از تکالیف ماست؛ یعنی تغییرات کیفی کالا بر اساس زمان که با زندگی عامه مردم در ارتباط است، اندازه گیری شده و بر اساس مدل های بین المللی پایش می شود و نیز به جامعه اعلام خواهد شد.»
وی این روند را موجب مشخص شدن جایگاه کالای ایرانی در مقایسه با کالای خارجی دانست و افزود: «همچنین به ارزیابی ملی کیفیت پرداخته ایم که بشکل قانون درآمده است. بنگاه های تولیدی و خدماتی بر اساس مدل ها توسط سازمان ملی استاندارد ارزیابی خواهد شد و طی این سال ها انجام شده است.»
مدیر کل دفتر ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: «در حوزه نرخ کیفیت، موضوعاتی جدید را دنبال می کنیم و اجرای آن مستلزم تدوین آئین نامه های اجرایی می باشد .
پرویز درویش مدیر کل ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد اذعان کرد: آنگاه که کیفیت، مزیت رقابتی قرار بگیرد بصورت ناخودآگاه رقابت پذیری لازم شکل خواهد گرفت ضمن آنکه منجر به ارتقاء کیفیت خواهد شد موجبات جلب رضایت مصرف کننده،تولید کننده و نیز جامعه را فراهم خواهد آورد.
هدف از ارزیابی ملی کیفیت، رسیدن به یک موفقیت پایدار است
فرشید شکرخدایی دبیر کمیته ارزیابی جایزه ملی کیفیت ایران در پنل تخصصی سیزدهمین کنفرانس ملی کیفیت و بهره وری اظهار داشت,بی‌توجهی به مفهوم مدیریت کیفیت، عدم توسعه استانداردهای خدمات، ناتوانی در مدیریت منابع جدید مانند تکنولوژی دانش، ناتوانی در تجزیه و تحلیل اطلاعات و یادگیری نتایج و عدم توسعه مفهوم کیفیت در خصوص کشاورزی،دامپروری،ساختمان سازی، صنعت و … را می‌توان مهمترین چالش‌های کیفیت در ایران عنوان کرد. وی با بیان این‌که مفهوم ارزیابی ملی کیفیت یک نام جدید و به معنای اهمیت مدیریت کیفیت است، اظهار کرد: این ارزیابی‌ها به منظور اهدای جایزه صورت نمی‌گیرد و هدف از این ارزیابی تعیین نقاط قوت بنگاه‌ها و سازمان‌ها است.
دبیر کمیته ارزیابی جایزه ملی کیفیت ایران مهمترین عامل در ارزیابی کیفیت را توجه به مدیریت بنگاه‌ها و سازمان‌ها دانست و گفت: هدف از ارزیابی ملی کیفیت، رسیدن به یک موفقیت پایدار است که وجود سیستم مدیریت کیفیت و استانداردهای محصول پیش نیاز این امر است. شکرخدایی با بیان این‌که در جایزه ملی کیفیت ایران بازده زمانی دراز مدتی در نظر گرفته می‌شود، افزود: این ارزیابی در یک بازده زمانی چهار ساله است و علاوه بر آن به برنامه‌های آتی بنگاه ها و موسسات نیز توجه می‌شود. دبیر کمیته ارزیابی جایزه ملی کیفیت ایران ادامه داد: به طور کلی ارزیابی ملی کیفیت در تمام ابعاد کیفیت به صورت جامع صورت می‌گیرد.
وی با بیان این‌که مدل ارزیابی براساس منطق رادار است، گفت:‌ قبل از بررسی مدل جایزه کیفیت در نظر گرفته شده باید به مدل رادار توجه شود. شکرخدایی در توضیح این مدل اظهار کرد:‌ در این مدل به سه روش سوال‌هایی در زمینه کیفیت، برنامه ریزی‌های انجام شده و اثربخشی و کارآیی پرسیده می‌شود که در بسیاری از موارد جواب‌های قانع کننده ای از سوی شرکت کنندگان نیز دریافت نمی شود.
وی با بیان این‌که در بسیاری از موارد بنگاه‌ها نتوانسته‌اند امتیاز قابل توجهی را کسب کنند، گفت: مدل جایزه ملی کیفیت ایران مدل جامعی است و ما نتایجی را معتبر می دانیم که حاصل توانمندسازی خود بنگاه باشد؛ به طوری که اگر شرایط تحریم و عوامل غیر قابل کنترل بر بنگاه تاثیر بگذارد در ارزیابی مدل کیفیت کاهش و افزایش تولید و فروش تاثیری ندارد و امتیازی درج نمی‌شود. فرآیند ارزیابی در تمام جوایز بخشی مشابه جایزه ملی کیفیت بوده و نظارت بر این فرآیند بر عهده کمیته ارزیابی جایزه ملی کیفیت می باشد. گزارش تایید فرآیند و نتایج ارزیابی ها توسط کمیته ارزیابی جایزه ملی کیفیت به کمیته فنی ارایه خواهد شد. و کمیته ارزیابی جایزه ملی کیفیت مسئول تهیه بانک افراد قابل استفاده در فرآیند ارزیابی جایزه ملی کیفیت ایران است و این بانک اطلاعاتی شامل اطلاعات همه ارزیابان جوایز بخشی نیز است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.